Muğla’nın Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında ’Yayla Kavunu Yarışması’ düzenlendi.

Karabağlar Yaylası’ndaki yarışma, yöresel halk oyunları gösterisiyle başladı. Yarışmada yaylada yetiştirilmiş 21 kavun Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Karabağlar Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği temsilcisinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri, kavunların rengi, tadı, kokusu, çeşidi ve şekline göre puan verdi. Yarışmada, Bekir Akdeniz’in kavunu birinci seçilirken, dereceye girenlere, çeşitli tarım aletleri ile ödüllendirildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş burada yaptığı açıklamada, Karabağlar Yaylası’nın Muğla kent kimliğinin oluşmasında çok önemli yeri bulunduğunu belirterek, yaylayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmalar yaptıkların söyledi. Yaylada yetiştirilen kavunların özel ve kendilerine has tatları olduğunu anlatan Gümüş, "Bu özelliği tüm halkımıza ve misafirlerimize tanıtmak istiyoruz. Bölge halkı yıllardır süre gelen yayla kavunu üretimine rağbet gösteriyor. Yapılan etkinliklerde de kavunumuzun tanıtımı yapmış oluyoruz." dedi.

Kaynak: CIHAN