Yozgat’a davet edilen turistik acentelerin temsilcileri, il merkezinde bulunan tarihi ve turistik mekanlar gezip, bilgilendirildi. Tur operatörleri ve acentelerin temsilcilerine, il merkezinde bulunan tarihi Çapanoğlu Büyük Camii, Saat Kulesi, Karslıoğlu Konağı, Sürmeli Anıtı, Hayri İnal Konağı ve yapımı devam eden Spor Vadisi gezdirildi. Daha sonra Nohutlu Tepe’deki sosyal tesislerde katılımcılara il genelindeki tarihi ve turistlik mekanlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, tarihi ve turistik mekanların turizme kazandırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu alanların yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmelerini istediklerini söyledi.

Anadolu’nun ortasında yer alan Yozgat’ın, tarihi ve turistik mekanlarının çok fazla olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, ’’Yozgat il merkezinde Çapanoğlu Büyük Camii, Saat Kulesi, Hayri İnal Konağı, Müze gibi tarihi yerler ile yapımı devam Spor Vadisi, Türkiye’nin ilk milli parkı Çamlık bulunmaktadır. Sarıkaya ilçemizde Roma Hamamı, Sorgun’da Kerkenez Harabeleri ve termal tesisler, Akdağmadeni ilçemizde ormanlık alanlar içerisinde tarihi kalıntılar, Aydıncık ilçemizde Kazankaya Kanyonu, Yozgat’ta bulunan tarihi ve turistik mekanlardan sadece bir kısmıdır. Bu mekanları gezip gördükten sonra turizm noktasında bizlerin göremediği konularda fikirlerinizi almak istiyoruz.’’ diye konuştu.

TÜRSAB Orta Anadolu Yürütme Kurulu Başkanı Ercan M. Durmuş ise Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın daveti üzerine Yozgat’a geldiklerini belirtti. Durmuş, ’’Turizm çeşitlenmesi ve yayılması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda Yozgatlılar Dernek Federasyonu’1nun hazırladığı proje kapsamında, Yozgat iline geldik ve tarihi turistik mekanlarını gezdik. Umuyoruz ki Yozgat’a, bir destinasyonun bir kolu olarak gezi faaliyetleri düzenlenecektir.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: CIHAN