İstanbul’da polisin DHKP-C’ye yönelik operasyonları sırasında Sarıyer Küçükarmutlu’da polis kurşunuyla sırtından vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan toprağa verildi.

Doğan’ın cenazesi, Boğaziçi Cemevi’ndeki törenin ardından Maraş’ın Afşin ilçesine bağlı Türkçayırı Mahallesi’ne getirildi.

Doğan ailesi burada taziyeleri kabul etti.

Dilek Doğan’ın üzerinde karanfiller ve fotoğrafının bulunduğu cenazesi, kadınların omzunda cemevine getirildi.

Cemevinde düzenlenen törenin ardından Doğan’ın cenazesi kortej eşliğinde götürüldüğü semt mezarlığında defnedildi.

Törene Doğan’ın ailesi, yakınları ve birçok kentten gelen çok sayıda kişinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Tutuklu ve Hükümlü Yakınları ile Dayanışma Derneği (TAYAD) ve Halk Cephesi üyeleri de katıldı.

‘Bu ayrımcılıktır, böyle yapmasınlar’

Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, yetkililerden cenaze yıkama aracı istendiğini ancak olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

Doğan, “Cenaze yıkama aracı talebinde bulunduk, göndermemişler. Bu bir ayrımcılıktır, böyle yapmasınlar” dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Küçükarmutlu’da, 18 Ekim’de yasadığı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi’ne (DHKP-C) yönelik olarak yapılan operasyon sırasında 25 yaşındaki Dilek Doğan, evlerinde arama yapan polis tarafından vurularak ağır yaralanmıştı.

Annesi Aysel Doğan, “Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da ‘galoş giyin’ deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı”demişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise arama sırasında evde bulunan kişilerden birinin, polisin silahını almaya yeltenmesi üzerine çıkan kargaşada göğsünden vurulduğu belirtilmişti.

İstanbul Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun talebi üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Doğan’ın vurularak ağır şekilde yaralanmasına ilişkin gizlilik ve kısıtlama kararı alındı.

Dilek Doğan 25 Ekim günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. İMC