salihyazar @ ybhaber.com

“Tüm iyi annelerimizin günü kutlu olsun.”

Ramazan ayında nereye baksak dini değerlerin, hassasiyetlerin pazarlanışına şahit oluyoruz. Kibirli üslupla toplumu dini-ahlaki değerler üzerinden korkutarak yola getirme ve söğüşleme furyası tam gaz devam etmektedir.

Allah’ın en büyük adının “sevgi” olduğunu din ticareti yapanların bilmemesi imkânsızdır.

Öyleyse nedir yaptıkları?

Manevi değerler üzerinden menfaat devşirme seçeneğinden başka bir şey aklıma gelmiyor.

Ramazan biter, ”Ramazan ruhundan” hiçbir şey kalmaz.

Vicdanlarımıza ağır yük olan  yaşanan dramlara, zalim idarelere din tacirlerinin bir şey olmamış gibi sessiz kalmaları ne kadar acınası bir durumdur.

“Birleşik Arap Emirliklerinde tecavüze uğrayan Norveçli kadına(Marte Deborah Dalolu) korunacağına, B.A.E. mahkemeleri tarafından zina ve yalancılık yapmaktan 16 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dubai ve Abu Dabi’deki devasa, ihtişamlı binalarına ve şaşalı modern yaşamlarına bakılınca farklı bir izlenim ediniyorsunuz.

Anlaşılan parayla medeniyetin nimetlerini satın almışlar. Medeni olamamışlar. En azından insan hakkından bihaberler.

Zihniyet yerinde durdukça ve değişmedikçe, insani değişim mümkün gözükmüyor.”

“Kibir eninde sonunda çok makul geçinen ve görünen insanlara hata yaptırır.

Tuğrul İnançer’in içine düştüğü durum (Sokakta gördüğü hamile kadınlardan rahatsız olduğunu buyurmuşlardı..) taşıdığı kibrin kendisine çıkardığı faturadır.

İlim deryasında bir katre bile değilken takındığın tavırdan dolayı kibirli olduğunu düşünüyorum Bay İnançer.”

“Çokbilmiş akademik etiketli yalakalar Suriye’ye savaş açmayla ilgili ses kaydını sızdıranların ağır müebbetle yargılanması için fetva veriyor. Keyfi iktidarlarını sürdürmek için devletin imkânlarını istismar edenler ve kendileri için hiçbir şey söylemiyorlar.”

“Bay Kuzu’ya Twiter üzerinden hakaret varmış. Şimdiye kadar neden beklemiş? Twiter hesabının kapatılmasını istemiş. Bizi geleceğe hazırlayacak olan "anayasa komisyonu" başkanı bu yasakçı zat. Kendileri gibi aynı akla hizmet etmemizi bekliyorlar.”

“Anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç’a “Siyaset yapacaksan, cübbeni çıkar.” diyen cambazlar, etiketli avatarlar (Gazeteci Kadri Gürsel tanımlamasıdır.).

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ’in kendisine görevmiş gibi hükümet lehinde yaptığı açıklamalarla ilgili “cübbeni çıkar” dediğinizi duymadım.

Esas olan biattir, gerisi teferruat.”

 

salihyazar@gmail.com

www.ybhaber.com