salihyazar @ ybhaber.com

Soma’ya….

“Her gün iki defa çıkar canımız

Madenci kömürcü olmuş adımız
Hırsızlara ibret olsun halımız
Biz her gün helâlle doyardık gardaş”

“Kapatılma davasında Haşim Kılıç’ın aleyhte oyuyla 6/5 gibi kritik bir sayıyla kapatılmaktan kurtulan AKP o günleri ne çabuk unuttu. O gün hukuk adamı dedikleri birisi için bugün  vatan haini diyorlar.”

“Tarih, alçakların elinde her zaman kaygan bir zeminde kullanılmıştır. İşine nasıl gelmişse öyle yazılır ve çizilir.

“Biz Fatihlerin torunuyuz derken, aklımıza Deli İbrahim’i getirmek istemeyiz.

Birinde rüştünü ispatlama diğerinde rüştünü koruma kaygısını taşırız. İkisi de hayvan olan aslan ve eşek üzerinden kendimizi tanımlamak gibi.”

“TEOG sınavı üzerinden öğretmenlere  ancak bu kadar  hakaret edilebilir.

Branş öğretmenlerine potansiyel hırsız muamelesi yapılarak görev verilmiyor. Farklı okullarda görevlendirildiği  ve sorular M.E. B geldiği halde böyle bir terbiyesizlik yapılıyor.

Bu, Müzik, Resim, Beden Eğitimi, Rehberlik ve Özel Eğitim öğretmenleri görevlendirilerek, peşinen bir şey yapamayacak kadar bilgisiz ve mankafa olduğu yaklaşımıdır

Saygısız durumla ilgili eğitim sendikalarından gür bir tepki duyamadım.”

“Ekonomi bakanı Bay Zeybekçi enflasyon oranının 9,4 çıkmasını beklediklerini söyledi. Yüksek çıkan enflasyon için ne kadar bahane varsa hepsini sıralamış Ancak kendi idareyi maslahatlarına toz kondurmamış.

Ekonominin temel sorunu dışarıda değil; içeridedir. Ekonomideki esas mesele, beceriksizlerin hükümet ediyor olmalarıdır.”

“Baki Tuğ üç fidanın idamını isteyen dönemin savcısıdır. Bugün onu hatırlayan var mı?

Üç fidan, kuşaklar ötesi bir itibarla dünya durdukça  masumlar, mazlumlar ve namuslu insanların gönüllerinde hep var olacaktır.

Biliyoruz ki, onlar seçilmiş kurbanlardı. Egemenler üç fidan üzerinden halka gözdağı vermişti.”

“Dindar ile dinci ne fark vardır sizce?

Dindarda ve dindarlıkta gönüllülük vardır. Beklenti ve menfaat gözetilmez. İnsani ihtiyaçlardan kaynaklı yaratıcı-kul ilişkisidir.

Dinci ve dincilik ise din üzerinden her çeşit rantı yan cebe indirmeyi meslek edinenlerdir.

Evet, bir meslektir ve aslında dolandırıcılığın alasıdır. Dolandırıcıların kullandığı, vazgeçilmez yöntemdir.

Tefecilik, rüşvetçilik, yalancı şahitlik gibi yürek devletinin ölmesi üzerine toplumda sıradanlaşması sonucu tepkisiz kaldığımız ağır yaralı bir kabahattir.”

“Atanmış içişleri bakanı hızlı çıktı. Kralcıdan daha kralcı. Tehditte hiç sınır tanımıyor. Önüne geleni tehdit ediyor. Allah bizi esirgesin, bugünler iyi günlerimiz vallahi..”

“Bay Gül, kıyas yaparken başbakanın toplumu geren, kutuplaştıran sert üslubunu ve Diyanet İşleri Başkanının kabine üyesi gibi her konuda hükümet lehinde açıklamalar yapmasını hatırına getirmek istemiyor.

Aklımızla alay etmelerine alıştık. Şimdi vicdanımızla da alay ediyorlar.”

salihyazar@gmail.com

www.ybhaber.com