salihyazar @ ybhaber.com

Herhangi bir konuda menfi tepki dışarıdan gelince hemen “Algı operasyonu”, müspet olunca, “Hah, bak gördünüz mü onlarda aynı şeyi söylüyor.” diyorlar.

Ben  bu aleni ikiyüzlülüğe “Hadi ulan oradan. Bizi bu kadar aşağıladığınız yeter.” diyorum.

“Endonezya’da zina yaptı diye bir kadın sekiz Müslüman erkek tarafından tecavüz edilerek cezalandırıldı.

Bundan daha alçakça bir vahşet olabilir mi? İslam’ın adını vahşet dinine çıkaranlara ses etmeyen, çokbilmiş vaizci Müslümanlar, onlar kadar vahşete ortaktır.”

“Yapmamız gereken şu: Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, modern ülkelerin seviyesine çıkartmaktır. İnsan merkezli bir yönetim anlayışı oluşturmaktır.

Son T.B.B. yaşanılan olay şunu gösterdi. Toplum, bir adamın iki dudağı arasından çıkacak sonu kestirilemeyen sözlerinin ve davranışlarının keyfine bırakılamaz.”

“Hasta kafa, gözündeki çapağı, mahallesindeki pisliği görmez, karşı taraftaki ufak tefek lekelerle uğraşır.”

“Paşaların emekli olurken aldıkları uçuk ikramiyeler bir zamanlar bir kısım medya tarafından toplumun morallerini bozmak için sürekli gündemde tutuluyordu.

Şimdi, aleni yolsuzluklar gündemde ama bir kısım medyadan  tık yok.

Sanırım bunun nedeni sizin ordunuz ve bizim ordumuz ayrımıdır.

Sistemle anlaştıktan sonra gerisi önemli değilmiş. Söylenenler kuru laf, söyleyenler kuru kalabalıkmış.

Bir teneke kadar cürmü yoktur bunların.”

“Düşüncesini açıklamasından, eylemlerle tepkilerini dile getirmesinden  dolayı  gençlere (Gezi eylemleri)  orantısız ceza veren otoriteleri kim yargılayacak?

Yargılayacak yargı olmalıdır ki bizim adalete olan inancımız sarsılmasın.

Otoriter kültüre sahip  Müslüman  ülkelerde, ağır cezaya çarptırılan bir idareciyi, otoriteyi  duymadım.

Bu beyler, yöneticiler her kimse işte, hatadan ve suçtan münezzeh değildir herhalde. Onların kontrol edildiği adil bir sistem olmalıdır.”

“Demokratik  yönetim anlayışınızın, batı demokrasisinden daha ileride olduğunuzu iddia ediyorsanız, birilerinin icraatlarınıza getirdiği yapıcı, katkı sağlayıcı ve velev ki yıkıcı eleştirileri içinize sindirmelisiniz. Katkıları için teşekkür etme erdemine sahip olmalısınız.

Değilse, demokrasi özürlüsüsünüz. Her zaman yapılanları yaparsınız.

Karşınızdakileri yok sayar, aşağılar, gayri ahlaki ve gayri dini terimlerle tanımlar, milli değerlere karşı bölücülükle suçlar ve ihanet yaftaları yapıştırırsın. Verdiklerinize karşı biat etmedikleri için, nankörlükle suçlarsınız. Bunlar, her fani muktedirin en sevdiği yöntemlerdir.

Başkalarını eleştirirken oldukça cömert iken kendi düşünce dünyanızla ilgili en ufak eleştiriye karşı oldukça haris davranırsınız.”

salihyazar@gmail.com