salihyazar @ ybhaber.com

“YSK 15 Ağustosta kesinleşmiş cumhurbaşkanlığı seçim  sonuçlarını açıkladı.

Anayasanın 104.md. göre kesinleşmiş sonuçların resmi gazetede yayınlanmasından sonra başbakan sıfatıyla aldığı tüm kararlar geçersizdir.

Eski AKP milletvekilleri Anayasa profesörleri Zafer Üskül ve Ergun Özbudun olmak üzere herkes hükümetin başı olarak alınacak kararların bağlayıcı olmadığı, Anayasa mahkemesine gidilmesi durumunda tüm iş ve işlemlerim geri döneceği konusunda aynı fikirdeler.”

“Batıyı ikiyüzlülükle suçlayan idareyi maslahat,Gazzelileri ve Filistinlileri tedavi etmek için pasaportsuz hava yolu ile Türkiye'ye getiriyor ama İŞİD teröründen kaçıp sınıra dayanan mazlum ve masum bir avuç Ezidi’den ve Şii Türkmenden giriş için pasaport istemektedir.

Allahtan tarafsız gözlemciler var ve bundan haberimiz oluyor.Yoksa bilgi karartması yapacak,yaptığı yanlarına  kar kalacak.”

“Giderayak “istişare adı altında son kontrollerini gerçekleştiren başvekil yerine getireceği kişinin kendisinin sürdürdüğü  “paralel yapılanmayla”  savaşı sürdürecek yatkın kişinin mevcut “stratejik derinlik” uzmanı,malum kişi olacağını tahmin etmek için kâhin olmak gerekmez.

Yurt dışındaki cemaat okullarını kapatmak için yeni başvurular yaparak sahibine ne kadar sadık olduğunu göstererek bizi çok duygulandırdı.

Bir zamanlar açtırmak için dört döndüğü, üzerinden elçilikler açmaya, ihracatı artırmaya çalıştığı okullardır kapatmaya çalıştığı.

Dün itibariyle (21.08.2014) yapılan gösterişli törende malumunuz ve malumumuz olan kişi resmen başbakan ve partinin genel başkanı olarak atandı.”

“Cemaate yakınlığıyla bilinen Bank Asya’yı sırf haklı çıkmak ve kinlerini tatmin etmek için tek taraflı olarak başta Borsa İstanbul olmak üzere çeşitli devlet kurumlarıyla olan anlaşmalarını  iptal etti icraatçı hükümet.

Bazı hayatlar kararacakmış,paraları batacak olanlar kimin umurunda.Nasılsa güç onlarda..”

“Başbakanlığın düşme meselesi mecliste tartışılmasın, partisinde meclis kulislerinde yaşanabilecek muhtemel kulislerin önünü kesmek , muhalefet tarafından verilecek gensoru görüşülmesin diye “Torba yasası” görüşmelerinden dolayı Temmuz ayının başından beri açık tutulan Meclis başbakanın ani kararıyla 1 Ekime kadar tatil edildi.”

“Başkanlık, yarı başkanlık derken halef cumhurbaşkanı 15 Ağustosta YSK kesinleşmiş cumhurbaşkanlığı sonuçlarının açıklamasından sonra istifa etmeyerek Türk usulü başkanlık sistemini,bütün teamülleri ve devlet geleneklerini yok sayarak fiilen uygulamaya koymuştur.”

“Resmi gazete,YSK kesinleşmiş sonuçları açıkladığı halde  ilk defa  sonucu yayınlamayarak sansür uygulamıştır. Resmi gazete tarihinde ilk defa resmi olmaktan çıktı, taraf oldu.”

“Türkiye’nin başlarda gizli olarak şimdi açıktan desteklediği marjinal dinci gruplar,müttefikimiz olan Avrupalı dostları ve ülkeleri paniğe sevk etmiştir.

Almanya BND'nin 4-5 yıldır  bizi dinlediği ortaya çıktı.Yakın zamanda ortaya çıkacak yeni bilgilerle,bizi dinleyenin sadece Almanya olmadığı ortaya çıkacaktır..İzlenen dış politikanın dışarıda bıraktığı algı bu noktaya gelmemiş olsaydı bu kadar sıkı dinlenir miydik?

Ankara çok panikledi. Başkentin dağlarına korku soğuklarının karı düştü. Paniğin nedeni belli ki hükümet edenlerin halktan, bizden gizlediği ve duyulmasını istemediği gergefli işler var.”

“İŞİD hızını alamadı, elinde tuttuğu 49 rehine karşı Süleyman Şah türbesinin bulunduğu toprakları istemektedir. Dış işleri bakanlığı her zaman olduğu gibi haberi yapan gazeteyi hedef gösteren bir açıklama yaparak hedef saptırıyor. Konuyu açıklamak yerine,bilgiyi dışarıya sızdıran kişinin peşine düştü.”

“Selef cumhurbaşkanı son dönemde yaşadıklarından dolayı giderayak dik durur mu, bilinmez. Eşi yaşadıklarından dolayı çok içerlenmiş olmalı ki “yeni yetmelere” ve çarkçı “eski tüfeklere” karşı ”intifada” başlatacağını meydan okurcasına duyurdu.

Selef cumhurbaşkanı,tarihe onurlu not düşmek istiyorsa zamanı çok daraldı. Elini çabuk tutması lazım.Şunun şurasında bir haftadan az bir zamanı kaldı.”

“Yeni başbakanın paralel yapıyla olan ateşin mücadelesi yaptığı teşekkür konuşmasına  yansıdı.

Cevval ve civelek konuşmada,rütbeyi bahşeden zata histerik tapınma duygusuyla biatten taviz vermeyeceğini defalarca tekrarladı.

Veli nimeti açılış konuşmasında sadakatin ödülendirildiğini söylemişt zaten.

Yeni başbakan tercihi,dış politikada geldiğimiz dramatik durumun özellikli bir tercih ve başvekilin bilgisi dâhilinde olduğunu gösterdi.”

salihyazar@gmail.com