salihyazar @ ybhaber.com

Yer: Türkiye, Zaman:20…..2014 .Yani 21.yüzyıl

Son eğilim: Güç zehirlenmesi yaşayarak sermest olmuş, dengenin şirazesini elinden kaçırmış, herkesle ve her şeyle hesap gören dindar oligarklar.

Kin, önce aklın gözünü kör eder. Sonrasında olacakların hepsi kontrolden çıkar. Ortaya çıkan zarar kontrolü kaybedenle sınırlı kalmaz, bedelini bigünah ve masum vatandaş öder.

Geriden yaşananlar şimendifere takılan vagonlardır.

Kendi kendime konuşuyorum işte..

Konuşurken aklıma gelenler;

“Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Kız Yetiştirme Yurdu ile ilgili basında çıkan "Yetiştirme yurdu kızlarına fuhuş tuzağı" başlıklı haberlere ilişkin, "Emniyet kayıtlarında doğru olan bilgiler var. Söz konusu olay 3 ay önce olan bir hadise. İhmal ve istismara uğrayan yaşı küçük 3 kızımız bulunuyor. 16 Ekim 2013 tarihinde Ö. H. adlı kızımızın istismarı nedeniyle 2 kişi, A.A. isimli kızımızın istismarından da 2 kişi tutuklanmış. Abartıldığı gibi 30-40 kişi yok" dedi.

Bu haberi bir iki medya grubu dışında kimse görmedi. Görmek istemedi. Çok manidar..”

“Melih Gökçek, Twitter hesabından Eskişehir, Konya, İstanbul, Samsun ve Esenboğa yollarında yapımı devam eden kapıları anlatarak, görsellerini paylaştı.

Her biri 25 metre yükseklikte olacak kapıların şehrin mimarisine ayrı bir hava katması hedefleniyor. Üzerlerinde mermer taş kaplama ve Osmanlı motifleri bulunacak kapıların inşaatının kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

 Tonlarca çelik yapı kullanılarak hazırlanacak kapılarda malzeme olarak ise tarihi görünümlü taşlar yer alacak.

Kapının tanesi 5 milyon TL olmak üzere toplam 25 milyon TL harcanacak.

Kapılar iki farklı firmaya verilmiş ama firmaların adresleri aynı.

Ankara ve Ankaralıların bu kadar sorunu varken, başladığı metroyu (2005 yılında bitirilecekti.) zararına hatta devir teslim töreni yapılarak ulaştırma bakanlığına yıkan (07.05.2011)  belediyenin bu işlerle uğraşması çok manidar. Buna alenen ve açıkça manidar yo…luk denir.”

“Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Turan ve araştırma ekibi  dünya faunası için 3 yeni sazan türü keşfetti.

 Ülke gündeminin toz duman, ak ile karanın birbirine girdiği dönemde R.T.E Ü. üç yeni balık buluyor. Hemi de sazan.

Balıklara verilen isimler: Fırat Nehrinde bulunan yeni tür üç sazandan birine  ' Alburnoides Recepi',birine 'Alburnoides  Velioglui'  ve diğerine ' Alburnoides Emineae' ismi verildi. Bir tesadüf olamaz. Çok ama çok manidar…”

“Başbakan Erdoğan, Brüksel yolunda, yolsuzluk operasyonuna ilişkin Zengini hayra teşvik etmek suç mu? ‘Okullarla ilgili hayırlarda, kültür, sportif alanla ilgili yardımlarda bağışları vergiden düşebilirsiniz’ diye yasal düzenleme yaptık. Hayrı, hasenatı tavsiye etmiş oluyorsunuz. Buna suç diyemez kimse” dedi.

Elbette hayır yapmak suç değildir.

Anlamaya çalıştığımız, zenginlerin milyon dolar değerindeki arazilerini, arsalarını ve paralarını durup dururken neden hayır işlerinde kullanmak istemeleridir.

Almadan vermek Allah’a mahsustur.

Karşılığında daha büyük şeyler almadan bağış yapan zenginleri bugüne kadar gören duyan oldu mu? Ben hiç duymadım..

Anlaşılan hayır ve hasenat işleri  biçim değiştirmiş. Çok manidar..”

T.M.S.F. marifetiyle ellerine geçirdikleri  medya araçlarıyla istediklerini empoze etsinler. Önemli değil.

Yalancı Çobanların yalanlarını anında deşifre eden internet medyası ve gazeteciliğin canı sağ olsun.

Akıllı duygu, empatiyi sever. Akıldan yoksun duygu, sempatiyi sever.

“Mücadele edilmesi gereken asıl kötülük ateizm değil, putçuluktur. İnançsızlık değil, batıl inançtır.” Daryus Shayegan(İranlı Düşünür)

salihyazar@gmail.com

www.ybhaber.com