salihyazar @ ybhaber.com

“Menfaat; sandalyeye benzer, başında taşırsan seni küçültür, ayağının altında alırsan yükseltir.” Cenap Şahabettin

 Güçlünün yanında yer alan menfaatçi, her zaman gözetim yapmayı da ihmal etmez. Gücün kimde olacağını iyi hesap eder.

Menfaatini kim sağlayacaksa yüzü daima ona dönük ve beklenti içindedir. Menfaati için saf ve yer değiştirmekte tereddüt göstermez. Dava ve yol arkadaşlarını satmakta bir beis görmez.

Yaklaşık iki milyon altı yüz bin memur ile bir milyon dokuz yüz bin memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sürpriz şekilde ve jet hızıyla sonlanmıştı. Önceki yıllar son ana kadar devam eden pazarlıklar, yetkili sendika Memur-Sen’in uzlaşmaya varmasıyla süre bitimine 14 gün kala sona ermişti.(07.08.2013)

Anlaşmadan haberleri olmadığını belirten Kamu-Sen ve KESK, tepki göstermişti. Adana’da olan Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk’un katılımı olmazken KESK Başkanı Lami Özgen toplantının ardından basın toplantısına çağrılmıştı.

Yetkili sendika,Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu masaya yüzde 6+6 zam ve 100 TL taban aylık zammı talebiyle oturmuştu ancak altı günlük çalışma sonrasında taleplerini 250 TL taban aylığı zamma döndürmüştü.

Sendika başkanı Ahmet Gündoğdu, kargalar bo..nu yemeden yetkili sendika olarak yangından mal kaçırır gibi diğer sendikaların fikrini almadan memur maaş artış sözleşmesini sabah onda imzalamıştı.(07.07.2013) Ki öncesinde defaatle memurların lehinde ve diğer sendikaların fikirlerini dikkate alarak hareket edeceğini söylemesine rağmen imzalamıştı.

Üstelik görüşmelerin bitimine on dört gün vardı ve uzlaşma olmaması halinde hakem heyeti sürecine vakit vardı.

Aceleyle yapılan anlaşmayla satışa gelen memurun aklında zaten var olan  şike şüphesi gerçekleşti.

Memur-Sen ,o güne kadar iktidarla aşık atarak, her konuda aynı hareket etmelerinden dolayı yaptığı son hareket bizi aslında şaşırtmadı. Ancak bu kadar da olmaz dedirten, dikkatlerimizden kaçırılan ya da kaçan sendika başkanının hükümetle olan özel ilişki durumuydu.

Yirmi beşinci dönem milletvekili seçimlerinde iktidar partisinin milletvekili adayları arasında Ankara 1.Bölge milletvekili listesinde ikinci sırada ismini görünce özel ilişki durumunun yersiz olmadığı ortaya çıktı.

Kendi üyelerinin bile tam anlamıyla mutabakatını sağlamadan kendi menfaatine, şike yaparak memurların asıl alınması gereken haklarını peşkeş çekmiş ve 2015 yılına kadar ekonomik olarak hayatlarını ipotek altında bırakmıştır.

Anlaşıldı ki o gün memurlar ikbal vaadiyle oyuna geldi ve satıldı.

Yeryüzünün en büyük imparatoru, menfaate aittir.” Montesqueieu

salihyazar@ybhaber.com