salihyazar @ ybhaber.com

“Bir insanın akıllı olmasına bir şey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın.” Eflatun

Herkesin doğruları, değerleri ve doğmaları vardır.

Yaşadıklarımdan sonra doğru insan olmanın önemini öğrendim tarzındaki bir yaklaşım başkası için hiçbir şey ifade etmeyebilir..

Özelde yaşadığımız hayatın çok dışında sahip olmamız gereken evrensel birikim gerektiren bir ahlak anlayışına sahip olmak esastır. Buna sahip olmak kolay değil ve bir anda olmuyor. Emek, çaba ve sabır ister.

Maddi ve manevi olarak hep aynı yerde mi olacağız. Kesinlikle hayır, statik varlıklar değiliz. Mümkün değil.Akıllı var edilmişiz.

Öncelikle birilerinin sahip olduğunuz aklınızla alay etmesine, aşağılamasına müsaade etmeyeceksiniz. Buna müsaade edilirse sonrasında her çeşit hakaretle  karşı karşıya kalırsınız.

Hayli zamandır aklımızın maruz kaldığı, travmatik etkileri olan olaylardan bir seçki hazırladım.

Sırf son birkaç yıldır yaşadıklarımız,dünden farklı bir yerde olmadığımızı,daha da gerilere savrulduğumuzu gösteriyor.

“Kalkınma bakanı, çözüm sürecine ilişkin; Zamanında tek tipçilikten şikâyet edenler şimdi kendilerinden başka sese müsaade etmiyorsa, onun da karşısına hep birlikte çıkmamız lazım. Ve burada “hiç, ama, fakat” demememiz lazım. Buna müsaade etmeyeceğiz.” demiş.

Sözleri duyunca kendimi saray soytarısı gibi hissettim.

Son üç dört yıldır hep onlar konuşuyor.Her şeyin en doğrusunu onlar biliyor.İtiraz ve farklı tepki gelince her çeşit  karartma, aşağılama yöntemlerini devreye sokarak bizi abluka altına alan, tekleştirmeye ve  kendilerine benzetemeye çalışanlar bunlar değil midir?

Kurnazlığın, uyanıklığın böylesi. Talebini, temennisini ve amacını demokratik tablet içinde yutturmaya çalışıyor.

Ne olacak; kuzu postunda kurt hikâyesi en sevdiğimiz, tuttuğumuz hikâye olmuştur.”

“Ömer Çelik, TBB Metin Feyzioğlu'nun konuşması için; silahsız kuvvetlerin vesayeti” demiş.

Beğenmedikleri her şeye etiket yapıştırmayı seviyor bu adamlar."

"Dün (08.02.2015) devlet bakanı Numan Kurtulmuş, önümüzdeki genel seçimi başkanlık seçimi olarak gören yeni sloganını  Yeni Türkiye’nin inşası, medeniyetin ihyası, ötekinin iknası” olarak açıkladı. 

Bizlere “öteki” diyerek (Daha ilk günden beri böyleydi aslında)  açıktan  dayatılan yeni vesayeti açık etti.

“17-25 Aralık operasyonlarını gerçekleştiren emniyet görevlilerinin tutuklanma nedenlerinden biri kendi başlarına, izin almadan hareket etmeleriymiş. Efendim operasyonlar için üstlerinden izin almaları gerekiyormuş.”

Çok ikna ediciydi.

KCK, Balyoz, Ergenekon, Oda Tv ve benzeri baskınlar yapılırken, insanlar sorgusuz aylarca içeride tutulurken ağızları kulaklarında, ellerini ovuşturarak "hukuk" çalışıyor dememişler miydi? 

Tribünlere şirin gözükmek için birilerine (kendilerine biat etmeyenler),İstanbul siluetini bozan binalarını tıraş etmedi diye küserken; diğer taraftan mahkemeler eliyle yargılanmaktan kurtulmak için yeni kararlar aldırıyor.

Halka kapalı kapılar arkasında bizimle tıraş geçerek,küfrederek hamutuyla götürüyor.Aleyhlerine sonuçlanan mahkemelerin kararlarını da tanımayarak  zinde durabiliyor.

Nasıl oluyor bu kadar yaman çelişki bir arada?

“Dışarıdan içişleri bakanı olarak atanan bürokrat zat, iktidar partisinin seçilmiş vekillerinden daha ateşin biat ve aidiyet açıklamaları yapmaya devam etmektedir.

Bu ilgili zatın bürokrat olduğu dönemlerde yaptığı işleri şaibe altında bırakmaktadır. Onun,dün bitaraf olmadığı anlaşılmıştır.

Son örnek önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı olacak MİT müsteşarı zatın istifası.

Malumun ifşasıdır. Hangi partiden aday olacağını hepimiz biliyoruz.Geçmişte yaptığı görevle ilgili nasıl düşünmemizi bekliyorlar?

Hatırlarsanız,cumhurbaşkanı onun için sır küpüm “ demişti.

“Dış işleri bakanından ziyade “düş” işleri bakanıydı. Düşlüyordu, tutmuyordu ve düşüyordu. O düştükçe bizde onunla dipsizliğe düşüyorduk. Stratejik ve derinlikli bir yalnızlığa gömüldük.

Şimdi dümenin başına geçti. Kısmetse hep birlikte yeni düşlere ve düşkünlüklere) yolculuk yapacağız.

Devamında görüşmek üzere...

salihyazar@gmail.com