info @ ybhaber.com

 

Bir çok doktorun ve diş hekiminin bulunduğu bir kasabada, her birinin kendi başina çalismasi, hem onların verimini düşürür, hemde belde halkının yeterli şekilde bu sağlık imkanlarından yararlanmasını engellediği kanaatindeyim.

Yeniceoba beldesi bugün 50.000 civarında insana hitap etmekte ve ne olursa olsun sağlık devrimi yaparak hem prestijini hemde ekonomisini daha canlı tutabilmenin yolunu rahatlıkla açabilir.

Benim önerim Yeniceoba´ya büyük bir sağlık merkezinin kurulması. Bu merkezin içinde doktor, diş hekimi,fizyoterapist,masör ve diğer sağlık personeli ile olmazsa olmaz muhakkak iyi eğitim almış bir akupunktur uzmanını aynı binada toplanmasını sağlamak. Bu sayede hasta kontrolü daha kolay yapılabilir ve her uzman daha rahat hastasını öbür uzmanlara yönlendirebilir.

Aynı sağlık merkezinde çalismanin avantajıyla bütün uzmanlar daha sık fikir alışverişinde bulunabilecek ve ileriye dönük projeleri daha rahat hayata geçirmek için birbirlerine karşilıklı destek olacaklardır.

Böyle bir projeyle Yeniceoba´ya Kulu´dan ve Cihanbeyli´den bile hastaların faydalanmak için geleceklerinden eminim. 

Bu sayede Yeniceoba bir ilke daha imza atmış olacak.

Peki böyle bir sağlık merkezini oluşturmanın ekonomik olarak Yeniceoba´ya maliyeti nedir?

Yeniceoba belediyesi böyle bir maliyeti karşilayabilirmi?

Benim kanaatime göre çok iyi bir planlama ve proje ile sıfır maliyet ile hayata geçirmek mümkün.

Bu direk olarak sponsorluk veya isim hakkı anlaşması olarak, ya da çok büyük özel hastahanelerin ( Acıbadem, özel Alman hastahanesi v.s) bir şubesi olarak inşa edilebilir…

Yeniceoba gibi binlerce kişi ve onlarca köye hitap eden bir belde için eminim ki çok sayıda özel hastahane veya şirket bu ise soyunmak için birbiri ile yarış içine girecektir.

Saygılar

Çin tıp uzmanı: Mustafa Ceran

                          www.akuzomas.dk

                          info@akuzomas.dk